INFO Julmarknaden – joulumarkkinat 2019

Välkommen som försäljare till julmarknaden 2019 på Gamla Malmen! 

Julmarknaden ordnas lördagen den 14 december kl. 12-16. Området stängs för biltrafik kl. 11:30. Det lönar sig att komma i tid för att göra i ordning försäljningsståndet och föra bort bilarna från marknadsområdet. Av säkerhetsskäl bör området vara bilfritt mellan kl. 11:30 och 16:00. P-platserna intill marknadsområdet är få. Parkera kan man t.ex. på Runebergsgatan och Kyrkoesplanaden. Observera att det inte är tillåtet att parkera på Partels gård.

Platsen som är reserverad för er är 3 m bred (en plats). Om ni hyrt ett försäljningsbord av invånarföreningen kan ni avhämta bordet fr.o.m. kl. 9:00 från Klockarståget, mittemot plats nr. 155. Gatorna på Gamla Malmen är smala och vi rekommenderar därför smala (max. 70 cm djupa) försäljningsbord. Det är inte tillåtet att spika eller stansa fast något i områdets byggnader/hus. Ifall du använder flytgas bör du beakta att den största tillåtna mängden gas per stånd är 25 kg och släckningsutrustning bör medtagas av försäljaren.

Försäljningen inleds kl. 12:00 – före detta är försäljning inte tillåtet! Era kunder kan dock reservera era varor redan före kl. 12:00 men betalning får ske först fr.o.m. kl. 12:00. Denna regel pga. myndighetstillståndets begränsningar.

Efter marknaden ansvarar var och en för att försäljningsplatsen töms och städas. Även eventuellt hyrda bord bör returneras till samma ställe där borden avhämtats. Tack för samarbetet!

Toaletter finns till försäljarnas förfogande i församlingshemmet (Kyrkoesplanaden 3), i Ella Janssons stuga (Malmgatan 9), samt i ett privathem på adressen Finnbergsgatan 6.

Tag gärna med stormlyktor, tomtelyktor eller liknande för att bidra till marknadsstämningen när mörkret faller på men observera att endast elektriska / batteridrivna ljus är tillåtna på marknadsområdet. Alla marschaller, levande ljus och öppen eld är av säkerhetsskäl förbjudna. Ni får också gärna klä er i gammaldags kläder som passar till marknadens karaktär och stämning.

Infodisken är öppen vid Malmgatans och Malmbrinkens hörn fr.o.m. kl. 9:30.

Vi önskar er goda affärer och en trevlig marknadsdag! / Invånarföreningen Gamla Malmen rf

 

Tervetuloa myymään Vanhan Malmin joulumarkkinoille 2019! 

Markkinat pidetään lauantaina 14 joulukuuta klo 12-16. Alue suljetaan autoliikenteeltä klo 11:30. Paikalle kannattaa tulla ajoissa, jotta myyntipöydän järjestämiseen ja auton pois viemiseen markkina-alueelta jää riittävästi aikaa. Huomioi, että alueella on rajoitetusti parkkipaikkoja. Paikkoja löytyy mm. Runeberginkadulta ja Kirkkoesplanadilta. Partelin pihalle ei saa jättää autoa. Turvallisuussyistä markkina-alueen tulee olla vapaa autoista klo 11:30-16:00.

Teille varattu paikka on leveydeltään n. 3 metriä. Mikäli olette vuokranneet myyntipöydän asukasyhdistykseltä, voitte noutaa sen Lukkarinkujalta vastapäätä paikkaa nro 155 klo 9:00 alkaen. Huomioittehan, että Vanhan Malmin kadut ovat kapeita ja suosittelemme siksi kapeiden (n. 70 cm) myyntipöytien käyttöä. Alueella oleviin rakennuksiin ja taloihin ei saa kiinnittää mitään naulaamalla tai nitomalla. Suurin sallittu nestekaasumäärä per paikka on 25 kg ja myyjän tulee varmistaa, että paikalla on myös sammutuskalustoa.

Myynti aloitetaan tasan klo 12:00 ja ennen sitä myynti on kielletty. Asiakkaanne voivat kuitenkin varata tuotteitanne jo ennen klo 12:00, mutta maksu viranomaisluvan takia tapahtua vasta klo 12:00 jälkeen. Jokainen vastaa osaltaan siitä, että myyntipaikka tyhjennetään ja siivotaan. Vuokratut pöydät tulee palauttaa samaan paikkaan, josta ne on noudettu. Kiitos yhteistyöstä!

WC:t ovat myyjien käytössä seurakuntatalolla (Kirkkoesplanadi 3), Ella Janssonin tuvalla (Malmikatu 9) ja yksityiskodissa osoitteessa Finnberginkatu 6.

Hämärtyvään iltapäivään voitte varustautua myrsky- ja tonttulyhdyin. Tulien, elävien kynttilöiden tai muun avotulen käyttö on kielletty. Myyjät saavat mielellään pukeutua vanhanaikaisesti tunnelman luomiseksi.

Infopiste on avoinna Malmikadun ja Malmirinteen risteyksessä klo 9:30 alkaen.

Hyvää myyntiä ja mukavaa markkinapäivää toivottaa Vanhan Malmin asukasyhdistys ry

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.