Reko-dag på Gamla Malmen

Så var det dags för den andra Rekodagen på Gamla Malmen.

006 (2)

Reko är förresten en förkortning av Rejäl Konsumtion, och är ett sätt för lokala producenter att nå ut till lokala konsumenter. Man slipper onödiga mellanhänder och producenten för bättre lön för mödan och framför allt nöjda kunder och omedelbar feedback!

012 (2)

Vi smakade på Juhas honung och gillade den så mycket att vi köpte en burk med oss hem! (klicka på bilden så kommer du till Lumohunajas hemsida!)

Den andra rekodagen blev minsann en lika stor framgång som den första!

016

En hel del pargasbor trotsade regnskurarna och gav sig glada av till Gamla Torget för att hämta sina förhandsbeställda varor.

009

Saga från Mörkbys Ekopotatis sålde många potatisar den här dagen

Det lönar sig att ta med sig lite extra pengar – en del producenter hade med sig lite extra varor, och det var minsann så frestande att vi kom hem utan en enda cent med oss, men med vagnen full av lokalt producerade läckerheter! Ungarna fick sig en liten minifest med Bornemann’s jordgubbsläsk – supergod! Och vi vuxna ser fram emot att göra mat på lokalt producerade och så lokalt inhandlade varor som man kan ha när man bor här på Gamla Malmen!

025

Om du vill handla rejält så gå med i Pargas Rekoring på Facebook och lägg in din beställning! Sen är det bara att dyka upp när nästa Rekotillfälle är och hämta dina varor direkt av producenterna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.