Skördemarknad 2014

006

Så var det dags för årets skördemarknad på Gamla Malmen.

018

Strålande väder, glada mänskor och musik lite här och där – årets marknad var verkligen jättelyckad!

013

På Gamla Torget stod Dan och sålde sina Maya Sticks. Maya sticks är pinnar som man använder för att göra upp eld, som tillverkas av ett träd som har använts av ursprungsbefolkningen i Amerika under tusentals år för just det ändamålet. Trädet, som heter Pino de Ocote, har så kraftig kåda så pinnar med kådan brinner också då det är fuktigt ute. Träden odlas i Guatemala, och det engelska företaget som äger odlingarna ser till att arbetarna får en bra lön för sitt jobb – enligt Dan har dom mer än dubbelt av det som är medellönen i trakten annars, inklusive sjukförsäkringar och andra sociala förmåner. Det där att man kan gör upp eld också när det är fuktigt gör dom här pinnarna till en perfekt present för såna som gillar camping eller scouting, och för alla som gillar att göra upp eld snabbt och bra! Dan står ibland och säljer sina Maya Sticks på olika marknader, men det går också bra att köpa dom via hans hemsida Stickbird.
010

Nära Dan stod Äkta Bröd-Janne och sålde bröd för fullt. Det gick åt så mycket bröd att Janne kunde packa ihop sitt  pick och pack långt innan marknaden var över! Jannes fru Camilla Hynynen hängde också med och gjorde reklam för sin, och undertecknads, nya bok! Vår bok kommer att komma ut om några veckor och den här definitivt ”Made in Gamla Malmen”!

 

012

Clarice från Mosters Inredningsbod hade också ett stånd mitt på torget. Hon berättade att det ännu finns några platser kvar till hennes julmarknad som går av stapeln den 23. november. Hon har allt som allt 70 platser och just nu finns det ca 20 kvar, så skynda dej och anmäl dej om du vill sälja där! Här hittar du evenemangets facebooksida.

Gamla Malmens julmarknad ordnas förresten i år på Luciadagen, dvs den 13.12. Mer info om det i senare inlägg
026

Marthorna höll som vanligt öppet i Brinkastugan.
028

Margot från Marthorna berättade att dom alltid har öppet på marknadsdagarna på Gamla Malmen. Till jul blir det kaffe, jultårtor och glögg. Passa på och ta dej en titt in i Brinkastugan om du har vägarna förbi en marknadsdag! Det är verkligen jättemysigt där med alla gamla föremål och härliga randiga trasmattor.

038

Ulla från Sysilax hade ett jättefint stånd med massor av blommor och pumpor. Hennes hemsida hittar du på Sysilahden Puutarha.
041

Sen passade jag på att köpa lite fisk av fiskaren Heikki som säljer sina fiskar vid Sattmark.

022

Det var verkligen en härlig marknadsdag! Det är så roligt när det blir liv och rörelse här på vårt vackra Gamla Malmen och man får sig en liten aning om hur det var förr i tiden, då när det här torget var stadens centrala torg. Tack till alla försäljare och besökare!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.