Paraisten REKO / Pargas REKO

Paraisten REKO Vanhan Malmi torilla

Paraisilla otettiin askel eteenpäin kansalaislähtöisen kestävän kehityksen mukaisen toiminnan edistämisessä, kun keskiviikkona 22.4.2015 Vanhan Malmin tunnelmallisella torilla järjestettiin kaikkien aikojen ensimmäinen Paraisten REKO-jakelupäivä. Mukana oli jo heti alussa noin kymmenen tuottajaa ja viitisenkymmentä asiakasta.

REKO-lähiruokamallissa tuottaja ja kuluttaja tapaavat sovittuna ajankohtana ja asiakkaille luovutetaan heidän ennalta tilaamansa tuotteet. Tuottajat tarjoavat tuotteitaan saatavuuden mukaan ja kuluttajat voivat tilata tuotteita silloin kuin haluavat. Valikoima vaihtelee sesongin mukaan.

REKO-toiminta on tarkoitettu suoraan tuottajan ja kuluttajan väliseen vuorovaikutukseen, eli tavaran välittäjiä tai uudelleenmyyjiä ei paikalla ole.

lampaat Vanhalla Malmilla 1 pieni

Vanhan Malmin lampaat ihmettelivät laitumellaan REKO-väkeä torilla.

Bornemannit 1 pieni

Paraisten REKO-ryhmän toinen ylläpitäjä, Bornemanns Musterin Tove Bornemann oli mukana myös tuottajana ihanine hedelmä- ja marjatuotteineen.

eka rekojakelu 3 pieni

Jo ensimmäisellä kerralla REKO-jakelupäivässä kävi aikamoinen vilske. Koska tuotteet varataan REKO-mallissa etukäteen, sujuu niiden nouto yllättävän nopeasti.

eka rekojakelu 4 pieni

Myös Åbo Underrättelser -lehden toimittaja kävi paikalla haastattelemassa REKO-lähiruokaringin osallistujia. Tapahtumaa uutisoitiin seuraavan päivän lehdessä näyttävästi.

ostosten tekijät pieni

Tyytyväiset REKO-asiakkaat matkalla kotiinsa. Näin helppoa se on!

Ihmisiä kiinnostaa entistä enemmän ruoan alkuperä. Useammat haluavat, että heidän ruokansa tuotetaan eettisesti ja ympäristöystävällisesti. REKO-malli on kotimaista reilua kauppaa, sillä ilman välikäsiä tuottajat saavat tuotteistaan hinnan, joka kannustaa kestävän kehityksen mukaiseen ruoantuotantoon. Myös REKO-toiminnan yhteisölliset vaikutukset ovat merkittäviä. Yhdessä tekemisen tunne lisääntyy, kun tuottajat, kuluttajat ja ”koko kylä” kohtaavat toisensa luontevasti kasvokkain.

Paraisten REKO kasvaa koko ajan. Lähiruokatilauksia voi tehdä liittymällä Facebookissa Paraisten omaan REKO Pargas – Parainen –ryhmään. Tervetuloa mukaan!ja saa ostaa ruokansa suoraa tuottajalta ilman välikäsiä.

/Helena Särkijärvi

helena1 pieni

(Kuva: Laura Johansson Muut kuvat ja teksti: Helena Särkijärvi)

 

och här finns lite text om rekoringen i ÅU!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.