”Hjärtats saga” – snart har vi i Pargas en alldeles egen Runebergsskulptur!

188

Det närmar sig – snart får Pargas sin egen Runebergsskulptur. Här i Pargas träffades Fredrika Tengström och Johan Ludvig Runeberg och till minnet av dem skall här nu resas en alldeles splitterny staty, Hjärtats Saga. Parkavdelningen har varit och sett ut platsen och placerat ut en provisorisk mojäng här som statyn skall stå, och i början av juni är det dags för den riktiga statyn att placeras på platsen. Pro Runeberg heter föreningen som samlat ihop pengar till det här projektet och konstnären bakom statyn heter Armi Nurminen.

Verkligen bra läge för en Runebergsstaty tycker vi på Gamla Malmen – bara ett stenkast från Runebergshuset (det gula huset på bilden) – i trakter där Fredrika och Johan Ludvig träffades då en gång för närmare tvåhundra år sen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.