Städtalko på måndag

hälsningar från Gamla Malmen-styrelsen:

Städtalkot som blev uppskjutet har fått ett nytt datum. Vi städar den 6.5 med början kl. 17. Längre fram på kvällen blir det korvgrillning så häng med!

Flak kommer att finnas på torget och i Tegelhagen.

Alla med och kratta med andra ord, vi ses på måndag!

Gamla Pargas

017 (2)

Det här gamla fotot är det äldsta fotot jag har på Pargas och Pargas Kyrka. Jag har ingen aning om när det är taget och själva fotot är i ganska dåligt skick och rätt så suddigt.

En massa mänskor har samlats utanför kyrkan och två damer står i förgrunden och tittar rakt in i kameran.

pargaskyrka

Efter en omgång Photoshop blev fotot lite tydligare. Det här området vid kyrkan ser helt klart inte ut såhär i denna dag! Träden på bilden är inte så stora som dom är idag och på hörnet skymtar ett staket som kanske gick runt Kommunalstugan

pargaskyrka2

Hej fåren!

Vi har supertur här på Gamla Malmen som får lov att ha några får boende i vårt kvarter en del av året. Så härligt att gå på promenad och hälsa på fåren! Uppskattas av både stora och små.

Får på Gamla Malmen

Får på Gamla Malmen

Hej! hälsar Kajsa Kavat

Efterlysning!

Pargaslänkar efterlyses!

Har du en blogg som handlar om ditt liv i Pargas? Skriv en kommentar eller skicka ett mail om din blogg så lägger jag den i länklistan. Gamla Malmen-länkar är speciellt välkomna i sin egen kategori.

 

Välkommen – tervetuloa!

Så beger vi oss här på invånarföreningen Gamla Malmen raka vägen från Pargas äldsta historia till framtiden och startar en blogg!

Här kommer vi att visa upp gamla bilder från förr och fundera lite kring hur livet var här på Malmen förr i tiden, och förstås lägga upp nyheter gällande föreningen Gamla Malmen och allt som förssiggår här i våra trakter.

Du är varmt välkommen att delta i bloggen, både genom kommentarer eller med små reportage eller tips! Vi tar gärna emot tips om aktiviteter och händelser här på Gamla Malmen, bilder och små lokala nyheter (som t ex vårens första blommor eller liknande) och hus till salu så vi får fler ivriga Gamla Malmen-invånare.

Har du några frågor eller vill komma med tips så lämna en kommentar någonstans här på bloggen eller skriv till bloggadministratören (Ninette Bahne) .

Välkommen att följa med!

Gamla malmen